Over ons

Tom Uittenbogert

portret_tom

Tom  is mede-oprichter en directeur van Gebarentaal voor Iedereen v.o.f. en houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met Nederlandse Gebarentaal, Nederlands met Gebaren, Visuele Muziek en diverse projecten. Daarnaast is hij als freelancer trainer verbonden aan het instituut voor Gebaren, Taal en Dovenstudies (IGTD), KEGG, bureau DDS en gezinsbegeleiding Nijmegen en als Dove tolk Gebarentaal voor externe opdrachten. Nu werkt hij als onderzoek assistent op het Max Planck Institute for Pyschologics in Nijmegen.

Hij heeft ook meegewerkt aan de buitenlandse projecten , SLATE  (in samenwerking met de IGTD), SignOn en Signs2Go (in samenwerking met het bedrijf Pragma). Hij was presentator voor het bedrijf AnniesTV.

Hij is doof geboren en opgegroeid in een doof gezin en de dovenwereld. Hij heeft veel interesse in visuele muziek, dove tolk gebarentaal (relaytolken) en andere projecten op het gebied van Nederlandse Gebarentaal.

In 2011 heeft hij samen met Iris Gebarentaal voor Iedereen opgericht. Hier hoopt hij zijn ervaringen en expertise verder te kunnen ontplooien.


Iris Wijnen
Iris is mede-oprichter en directeur van ‘Gebarentaal voor Iedereen v.o.f. Iris is opgegroeid binnen een horend gezin als enigst doof kind ( doof geworden door een virus ziekte toen zij 6 maanden oud was). Nederlandse taal is haar moedertaal.Op haar 30e ontdekte ze dat Gebarentaal een gemakkelijker taal was om te communiceren en is ze aan het Instituut voor Gebarentaal en Dovenstudies (HU opleiding Utrecht) de docentenopleiding NGT gaan volgen.Sinds 2008 is ze werkzaam als docent NGT. In dat jaar zette ze een eigen onderneming op, namelijk CursusGebarentaal.nl. De focus binnen deze onderneming lag vooral op het geven van cursussen Nederlandse Gebarentaal. Hiernaast geeft Iris lezingen op verscheidene opleidingen, geeft ze workshops over hoe je omgaat met dove mensen.

In 2011 heeft ze samen met Tom Gebarentaal voor Iedereen opgericht. Hier hoopt ze haar ervaringen en expertise verder te kunnen ontplooien.

Haar interesses liggen vooral in het coachen en begeleiden van ouders van dove kinderen. Door haar eigen jeugd in een horend gezin weet ze precies hoe het is om op te groeien als doof kind in een horende omgeving.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s